Na verloop van tijd kan het gemakkelijk zijn om te vergeten welke apps je toegang hebt verleend tot de camera en microfoon van je iPhone. Of je nu privacykwesties hebt nadat je over de recente problemen van Zoom hebt gehoord of gewoon wilt opruimen, volg hoe je de toegang tot je camera en microfoon van de iPhone-app kunt controleren en uitschakelen..

Een optie om camera- en microfoontoegang te verwijderen, is door gewoon apps te verwijderen. Maar als u liever een app wilt behouden en wilt intrekken welke toegang deze heeft tot uw iPhone-hardware, is dat ook eenvoudig.

We kijken ook naar het inchecken welke locatiegegevensrechten-apps op je iPhone hebben.

Hoe u kunt controleren welke apps toegang hebben tot de camera en microfoon van uw iPhone

  1. Open Instellingen, veeg vervolgens naar beneden en tik op Privacy
  2. Volgende tik Microfoon, schakel alle apps uit die u niet toegang tot uw microfoon wilt geven
  3. Ga terug naar de privacyinstellingen en tik op Camera, tik op de schakelaar naast alle apps waarvoor je de toegang wilt uitschakelen
  4. Misschien wilt u ook de locatiegegevens-toegang bekijken die uw apps hebben, tik op Locatiediensten om ze aan te passen

Als u besluit de toegang tot een app uit te schakelen, kunt u deze altijd weer inschakelen in privacyinstellingen.

Als je de toegang tot de meeste apps wilt uitschakelen en opnieuw wilt beginnen om te zien welke je nodig hebt / wilt hebben, zal iOS je vragen om toegang te geven in elke app terwijl je ze gebruikt.

Lees meer iTricks-tutorials:

  Tips en trucs voor het wijzigen en sluiten van apps op iPhone X