Facebook heeft de werking van de gezichtsherkenningsfuncties bijgewerkt en zal voor sommige gebruikers standaard worden uitgeschakeld. Voor die accounts waarin de functies al zijn ingeschakeld, moeten gebruikers zich echter handmatig afmelden. Lees mee voor wat er is veranderd en hoe u Facebook’s gezichtsherkenning kunt uitschakelen.

Facebook heeft vandaag de update over het gebruik van gezichtsherkenning en de standaardinstellingen gedeeld in een Newsroom-bericht. Het eerste deel van het nieuws is dat er een verschuiving is geweest van de eerder gebruikte “tag-suggesties” naar de bredere functies voor gezichtsherkenning die nu beschikbaar zijn. Sommige gebruikers hadden de volledige set functies voor gezichtsherkenning beschikbaar, terwijl sommige accounts beperkt waren tot de functie voor tagsuggesties.

Met onze instelling voor gezichtsherkenning kunt u niet alleen beheren of Facebook op foto’s van u gezichtsherkenningstechnologie gebruikt om tags voor te stellen; het biedt een eenvoudige aan- of uitschakelaar voor een breder gebruik van gezichtsherkenning, zoals het helpen beschermen van uw identiteit op Facebook.

Nieuwe Facebook-accounts en degenen die alleen tagsuggesties hebben, zien een nieuwe melding die beschrijft hoe de meest recente gezichtsherkenningsfuncties werken. Als je al de functies in je account hebt, zie je de melding niet (en ze zijn waarschijnlijk ingeschakeld, sla hieronder over als je ze nu wilt uitschakelen).

Facebook zegt dat voor degenen die de nieuwe melding ontvangen, gezichtsherkenning standaard is uitgeschakeld.

Als u momenteel geen gezichtsherkenning hebt ingesteld en niets doet, zullen we gezichtsherkenning niet gebruiken om u te herkennen of tags voor te stellen. Bovendien worden functies zoals Photo Review, waarmee u weet wanneer u op foto’s verschijnt, zelfs als u niet bent getagd, zolang u toestemming hebt om het bericht te bekijken op basis van de privacy-instelling, niet geactiveerd.

Gebruikers kunnen nog steeds handmatig worden getagd in foto’s als ze besluiten om gezichtsherkenning uit te schakelen.

  Facebook-hit met Federal Trade Commission sonde over het gebruik van persoonlijke gegevens

Facebook zegt dat het ook gezichtsherkenning gebruikt om:

  • Bied toegankelijkheidsfuncties door mensen met visuele beperkingen te vertellen wie er op een foto of video staat.
  • Bescherm u en anderen tegen imitatie en misbruik van identiteit en verbeter de platformbetrouwbaarheid.

Met name gebruikers die de gezichtsherkenningsfuncties al hadden ingeschakeld, moeten de functie handmatig uitschakelen. We zullen hieronder bespreken hoe u de functie op iPhone en iPad en internet hieronder kunt uitschakelen.

Hoe Facebook gezichtsherkenning uit te schakelen

  1. Open de Facebook-app en tik op pictogram met drie regels in de rechter benedenhoek
  2. Veeg omlaag en tik op Instellingen & Privacy tik vervolgens op instellingen
  3. Tik onder Privacy op Gezichtsherkenning
  4. Tik Nee om de functie uit te schakelen

Zo ziet het proces eruit:

Klik op internet op de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek> Instellingen> en selecteer Gezichtsherkenning in de linkerzijbalk om deze uit te schakelen.

Lees de fijne details hier voor meer informatie over hoe Facebook gezichtsherkenning gebruikt.

Als u overweegt om Facebook te deactiveren of te verwijderen, hebben we een oplossing voor deze stappen.

Raadpleeg onze handleiding en de volgende artikelen voor meer hulp bij het optimaal benutten van uw Apple-apparaten: