Ben je klaar om afscheid te nemen van Twitter? Lees verder voor het verwijderen van uw Twitter-account van iPhone, iPad en internet.

Voordat je je Twitter-account verwijdert, wil je misschien eerst een kopie van je informatie downloaden. Leer hier hoe je dat kunt doen.

Twitter merkt op dat u een account kunt herstellen tot 30 dagen nadat het per ongeluk of ten onrechte is gedeactiveerd (verwijderd). Als je denkt dat je je bestaande gebruikersnaam of e-mail met Twitter ooit wilt gebruiken, moet je deze wijzigen voordat je je account verwijdert.

Als je klaar bent om je Twitter-account te verwijderen (of op zijn minst 30 dagen te verwijderen) volg je de onderstaande stappen.

Hoe je Twitter-account op de iPhone te verwijderen

Op Twitter voor iOS en mobiel internet

  1. Open de officiële Twitter-app op uw iPhone (of iPad) en tik op uw profielfoto
  2. Kiezen Instellingen en privacy, tik vervolgens op Account op de top
  3. Kies onderaan Deactiveer je account
  4. Lees de disclaimer “Wat moet u nog meer weten” en tik op deactiveren 
  5. Voer uw wachtwoord in en volg de aanwijzingen om uw account te verwijderen

Zo zien deze stappen eruit in de iOS-app (bijna identiek op mobiel internet):

Op het web (desktop)

  1. Klik Meer in de linker zijbalk
  2. Kiezen Instellingen en privacy, selecteer vervolgens Account op de top
  3. Kies onderaan Deactiveer je account
  4. Lees de disclaimer “Wat moet u nog meer weten”, tik of klik deactiveren 
  5. Voer uw wachtwoord in en volg de aanwijzingen om uw account te verwijderen

Raadpleeg onze handleiding en de volgende artikelen voor meer hulp bij het optimaal benutten van uw Apple-apparaten:

  Twitter voor iOS voegt een nieuwe zwevende compostknop toe, extra opties voor spamrapporten - iTricks