Herstel van uw iPhone van een vorige back-up is nog steeds een eenvoudig proces met je Mac, maar de manier waarop het werkt is veranderd sinds Apple iTunes heeft uitgeschakeld met de macOS Catalina-update. Nu moet u Finder voor beide gebruiken een back-up maken en herstel je iPhone, wat even wennen kan zijn.

Als u een Windows-pc gebruikt, zou u dat nog steeds doen gebruik iTunes om je iPhone te synchroniseren en een back-up te maken, maar niet in macOS Catalina 10.15 en hoger, inclusief macOS Big Sur 11. Zolang je een back-up van je apparaat hebt gemaakt met behulp van Finder of iTunes in macOS Mojave en ouder kunt u uw iPhone met slechts een paar klikken herstellen. We laten u ook zien hoe u Zoek mijn iPhone uitschakelt (wat nodig is om uw iPhone te herstellen) en uw iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Stap 1: Maak een back-up van uw iPhone (voordat het te laat is)

Voordat u uw iPhone kunt herstellen met een back-up, moet u eerst een back-up van uw apparaat op uw computer maken. U kunt onze andere gids raadplegen die u laat zien hoe u een back-up van uw iPhone maakt, uw back-ups codeert en beveiligt met een wachtwoord, oude back-ups verwijdert en archiveert, allemaal met Finder.

Als het u niet uitmaakt een back-up te herstellen en gewoon terug wilt gaan naar de fabrieksinstellingen, waarbij uw gegevens zijn gewist, gaat u verder naar Methode 2 onder Stap 3.

Stap 2: Schakel Zoek mijn iPhone op uw iPhone uit

U moet ook uitschakelen Vind mijn iphone op je iPhone. Als u probeert te herstellen vanaf een eerdere back-up zonder de functie uit te schakelen, laat Finder u uw apparaat niet herstellen en wordt u gevraagd het uit te schakelen. U kunt het goed doen wanneer Finder u eraan herinnert, of u kunt het van tevoren uitschakelen.

  Hoe de 2017 Emmys live te streamen op iPhone, iPad, Mac of Apple TV

Ga hiervoor naar de app Instellingen op je iPhone en tik bovenaan op je naam. Ga vervolgens naar “Zoek mijn” en tik op de optie “Zoek mijn iPhone”.

Schakel “Zoek mijn iPhone” uit en voer uw Apple ID-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Tik ten slotte op “Uitschakelen” en Zoek mijn iPhone wordt uitgeschakeld.

Stap 3: herstel uw iPhone

Nu Zoek mijn iPhone is uitgeschakeld, kunt u uw iPhone herstellen vanaf een eerdere back-up of naar de fabrieksinstellingen.

Methode 1: herstellen vanaf een back-up

Om uw iPhone te herstellen vanaf een eerdere back-up, verbindt u uw apparaat met uw computer met behulp van een Bliksem naar USB of Lightning-naar-USB-C-kabel en open een Finder-venster. Klik aan de linkerkant op uw apparaat wanneer het onder verschijnt Locaties. In uw apparaat Samenvatting scherm, klik op “Back-up herstellen”.

Kies uw back-up uit de opties die verschijnen. Bekijk de tijd en datum van elke back-up en selecteer de meest recente of meest relevante. Mogelijk ziet u drie verschillende soorten back-ups in uw opties, waaronder:

  • iCloud: Uw meest recente back-up opgeslagen op uw iCloud.
  • Lokaal: Uw meest recente back-up opgeslagen op uw computer.
  • Gearchiveerd: Een oudere back-up die niet kan worden overschreven.

Als het een iCloud, lokale of gearchiveerde back-up is, klik dan op “Herstellen” om het proces te starten. Als het echter een lokale (of niet gearchiveerde) back-up is en deze is gecodeerd, moet u eerst uw coderingswachtwoord invoeren voordat u op “Herstellen” drukt.

Je iPhone wordt opnieuw opgestart en het duurt enkele minuten om te herstellen. Koppel uw apparaat niet los voordat de iPhone is gesynchroniseerd met uw computer, wat u kunt zien aan de cirkelende pijlen naast uw apparaatnaam in Finder. Verbreek de verbinding zodra het synchroniseren is voltooid.

  Stream March Madness 2019 live met deze apps - iTricks

Methode 2: Herstel naar standaardconfiguratie

Het gebruik van een iCloud of lokale back-up is niet de enige manier om uw iPhone te herstellen. U kunt er ook voor kiezen om uw iPhone naar de fabrieksinstellingen te herstellen vanuit Finder. Selecteer de optie “iPhone herstellen”, klik nogmaals op “Herstellen” wanneer daarom wordt gevraagd, en uw iPhone zal herstellen naar de nieuwste stabiele iOS-softwareversie.

Notitie: Als u openbare of bètasoftware voor ontwikkelaars gebruikt, wordt uw iPhone hersteld naar de nieuwste openbare software, dus let op.

Nadat uw iPhone is hersteld naar de fabrieksinstellingen, wordt deze opnieuw opgestart. U kunt uw iPhone nu als nieuw instellen.