Als je van plan bent om volgende week een bestaande Mac in te ruilen voor de nieuwe MacBook Pro, moet je macOS Monterey installeren wanneer het op maandag wordt uitgebracht. Monterey wordt geleverd met een geheel nieuwe “wis alle inhoud en instellingen”-functie die het gemakkelijker dan ooit maakt om een ​​Mac voor te bereiden op inruil of als je van plan bent hem te verkopen.

Voorheen moest een gebruiker zich handmatig afmelden bij al zijn accounts en het schijfhulpprogramma gebruiken om zijn schijf te wissen. Er waren veel stappen nodig om alles op de juiste manier te verwijderen voordat je je Mac aan iemand anders overhandigde. Maar Monterey repareert dat voor moderne machines en maakt het wissen van je M1 Mac of T2-chip Mac een fluitje van een cent.

Nu hoeft u alleen maar Systeemvoorkeuren te starten en “wis alle inhoud en instellingen” te selecteren in het app-menu in de menubalk. Het is zo simpel als het wissen van een iOS- of iPadOS-apparaat altijd al is geweest.

Als u deze nieuwe instellingenoptie gebruikt, worden uw Apple ID volledig van uw Mac verwijderd, evenals uw vingerafdrukken, uw gekoppelde accessoires, uw Apple Pay-kaarten en wordt Zoek mijn uitgeschakeld. Het is nu echt zo eenvoudig als een paar klikken.

Hoe:

  1. Upgrade naar macOS Monterey
  2. Start Systeemvoorkeuren
  3. Selecteer “Systeemvoorkeuren” in de menubalk
  4. Klik op “Wis alle inhoud en instellingen”
  5. Voer uw wachtwoord in
  6. Bevestig dat je je Mac wilt wissen

Apple legt uit hoe de functie werkt op hun Monterey-pagina op apple.com:

Systeemvoorkeuren biedt nu een optie om alle gebruikersgegevens en door de gebruiker geïnstalleerde apps van het systeem te wissen, terwijl het momenteel geïnstalleerde besturingssysteem behouden blijft. Omdat de opslag op Mac-systemen altijd versleuteld is met Apple silicium of de T2-chip, wordt het systeem onmiddellijk en veilig “gewist” door de versleutelingssleutels te vernietigen.

Compatibele Macs:

  Hier leest u hoe u uw Mac kunt upgraden naar macOS Monterey