Telkens wanneer een nieuwe iPad Pro wordt uitgebracht, stellen recensenten vaak de vraag:kan het een laptop vervangen?Dat is een geldige vraag als Apple de iPad Pro als de toekomst van de computer op de korrel neemt, en zelfs moedig de reclame maakt die vorig jaar werd gevraagdWat is een computer?Ik heb 48 uur aan het schrijven met iPad Pro gedaan en dit is wat ik denk …

Eerst en vooral, waar gebruik ik het voorvervangenmijn 2016 MacBook Pro? De 12,9-inch iPad Pro met Smart Keyboard Folio en Apple Pencil. De iPad die ik de laatste tijd bezat, was de iPad mini 2. Mijn 15-inch MBP was destijds het topmodel, met 16 GB RAM, 1 TB SSD, 2,9 GHz Core i7 met de speciale AMD GPU . Maar voor het grootste deel doet dat er allemaal niet toe.

Zie, het probleem met de iPad Pro-hardware is dat het door de jaren heen zo krachtig is geworden en elke generatie enorme prestaties behaalt. De software is helaas nog niet ingehaald. Desondanks denk ik dat iPad Pro een uitstekende manier is om een ​​computer voor veel mensen te vervangen.

In de afgelopen 48 uur heb ik de iPad Pro als mijn belangrijkste werkmachine gebruikt. Tot dusver was het een redelijk goede ervaring.

De eerste 48 uur

Op een typische werkdag heb ik onze Slack-chat aan de linkerkant van mijn scherm en deitrickswebportaal in Safari, gelijkmatig verdeeld 50/50. Daarnaast heb ik vaak Tweetbot als een venster over Safari om er zeker van te zijn dat ik geen breaking news mis. Ik heb ook werk-e-mail ingeschakeld en met meldingen over alle inkomende e-mail via Edison (huidige e-mailclient naar keuze). Als ik het nodig heb, veeg ik iets naar beneden, sleep Edison naar de Safari-sleuf en lees daar waar nodig de e-mail.

  Smart Keyboard Folio, Smart Folio en meer voor 2018 iPad Pro nu beschikbaar om te bestellen - iTricks

Als ik tijdens het typen van een bericht naar een e-mail moet verwijzen, heb ik Edison als een venster en Safari aan de rechterkant van de 50/50 verdeling.

Als het een nieuwsbericht is, keer ik terug naar Safari en begin ik daar te schrijven. In de afgelopen paar dagen heb ik een aantal kleine problemen opgemerkt, zoals de cursor die niet verschijnt, maar voor het grootste deel werkt het prima. Voor langere stukken (zoals deze) gebruik ik Ulysses om te schrijven. Anders dan het updaten van de app om de nieuwe iPad-schermgroottes te ondersteunen, werkt het zoals verwacht met elke andere iPad.

Ik denk dat de moeilijkste overgang van muis / trackpad en toetsenbord naar touch en toetsenbord gaat. De meeste first-party apps en sommige iPad Pro-specifieke apps van derden ondersteunen sneltoetsen die lijken op wat u op een Mac zou vinden. Als u bijvoorbeeld op ⌘ + L drukt op Safari voor iPad, komt u in de URL / zoekbalk zonder uw hand helemaal naar boven te verplaatsen.

Aanpassen aan iOS

Toegegeven, ik heb niet te veel tijd besteed aan Shortcuts of Siri Shortcuts. Maar van wat ik heb gezien en gehoord, kan dit een potentiële game-wisselaar zijn om werk gedaan te krijgen op de iPad.

Oh, en de nieuwe iPad Pro heeft nu USB-C, wat geweldig is. Echter, voor nu heeft het in principe de beperkingen van wat Lightning deed.

Zeker, als je een 4K USB-C-monitor hebt, kun je hem aansluiten en het op het scherm laten spiegelen en tegelijkertijd je iPad opladen, maar ook gebruiken als een hub voor andere accessoires. Maar je zou dat ook met Lightning kunnen doen, hoewel niet via een enkele kabel (HDMI-adapter met één USB-A en Lightning voor opladen, iemand?). Hoewel ik graag mijn beeldscherm op mijn scherm zou willen laten spiegelen, zou ik het liever uitbreiden en misschien hebben er op elk moment meer apps. Ik heb ook de LG UltraFine 5K, die Thunderbolt 3 is. Dus ik kan die functionaliteit niet testen.

  Apple onthult gloednieuwe 2018 iPad Pro met ontwerp op volledig scherm, nieuwe Apple Pencil en Smart Keyboard Folio - iTricks

Het echte voordeel van USB-C is dat er één kabel is om ze allemaal te beheren. De iPad is nu vrij van alleen “iOS-accessoires” en de deur staat open voor andere leveranciers die ondersteuning bieden.

Gebrek aan ondersteuning voor externe harde schijven is op zijn zachtst gezegd raar. Als u een camera aansluit, wordt de Foto’s-app automatisch gestart. Dus je zou ervan uit gaan dat het aansluiten van een externe harde schijf of flash-drive automatisch de app Bestanden zou openen. Nee. Hopelijk verandert dit in de toekomst.

Conclusie

Het is duidelijk dat het maar een paar dagen is geweest en dat is niet genoeg tijd om een ​​definitieve beslissing te nemen of dit mijn computer (voor werkdoeleinden) al volledig zou kunnen vervangen. Met dat gezegd zijnde, begint de iPad op mij te groeien en zou ik iedereen die in de eerste plaats voor werk schrijft om het een kans te geven, ten zeerste aanbevelen.

Ik heb nog een beetje meer tijd nodig voordat ik een weloverwogen beslissing kan nemen, maar de toekomst ziet er tot nu toe goed uit voor de nieuwe iPad Pro!